
[ad_1]
کد خبر: ۲۴۹۸۱۰
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ – ۲۱:۲۶
به نقل از بهداشت نیوز، مطالعات بسیاری تاثیرات منفی نوشیدن نوشابه را روی وزن و دندانها و دیگر ارگانهای بدن نشان دادهاند که برخی از آنها حتی میتوانند جبرانناپذیر باشند.
روزه تقریبا میتوان او گفت که زیاد تر افراد نوشابه مصرف میکنند، اما اگر زیان های و عوارض جبران ناپذیر نوشابه را بدانند احتمالا از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند!
با این که مصرف نوشابه در تعداد بسیاری از کشورها رو به افت است، تعداد بسیاری از مردم هر روز نوشابه مینوشند. ۲۱ خطر نوشابه را با شما در این قسمت به اشتراک میگذاریم تا حتما آن را مطالعه کرده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
متاسفانه مصرف نوشابههای گازدار بطور فزاینده در بین مـردم دنیا بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده می باشند ترویج اشکار کرده است. ولی آیـا افرادی که با علاقه این نوشیدنی سمی را مصرف میکنند از عوارض و خطرات آن خبرند؟ باید بدانید یک حقیقت تلخ در رابطه نوشابهها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده میگردد تا تشکیل اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین حاضر در نوشابههای گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین همانند قهوه و چای سریع تر جذب بدن میبشود.
حال به عوارض و زیان های نوشابه بپردازیم:
۱. نوشابه میتواند تبدیل افت کارکرد کلیه بشود
در یک مطالعه یازده ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین ۳،۳۱۸ زن، محققان دریافتند نوشابه خطر کارکرد کلیهها را بالا میبرد.
۲.نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا میبرد
مقدار بالای شکر در نوشابه علتفشار پانکراس میبشود و به طور بالقوه آن را ترک میکند و نمیتواند نیاز بدن به انسولین را نگه داری کند. نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۵ درص افزایش میدهد.
۳.قوطیهای نوشابه با بی پی ای پوشیده میبشود
قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای) است، که از بیماریهای قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تشکیل همانند، ربط دارد.
۴. نوشابه علتخشکی بدن میبشود
کافئین ادرار اور است و تشکیل ادرار را زیاد تر میکند و علتمیبشود زیاد تر ادرار کنید. هنگامی سلولهای بدن خشک خواهد شد، به سختی مواد مغذی را جذب میکنند و این چنین برای بدن دشوار میبشود تا مواد زائد را از بین ببرند.
۵. نوشابه سرطان زاست
رنگ کاراملی نوشابه با سرطانها مرتبط است؛ رنگ قهوهای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست شده است. بوسیله عکس العمل قند با آمونیاک و سولفیت زیر سختی بالا و دما تهیه شده است. این عکس العملهای شیمیایی تبدیل شکل گیری ۲ – (۲ – MI)و ۴ (۴ – MI) خواهد شد که در مطالعات انجام شده توسط دولت نشان داد تبدیل سرطان ریه، کبد، سرطان خون و تیروئید در موشهای آزمایشگاهی میبشود.
۶. رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است
رئیس قسمت قلب و التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا میگوید ارتباطی بین مشکلات عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.
۷. نوشابه کالری بسیاری دارد
یک بطری ۲۰ اونس نوشابه حاوی ۱۷ قاشق چای خوری شکر و ۲۴۰ کالری و عاری از هر قیمت غذایی است. متوسط نزدیک به یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن ۲۴۰ کالری در نوشابه ۲۰ اونسی ملزوم است.
۸. نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد
هر نوشابه یا نوشیدنیهای قندی که روزانه مصرف میبشود گمان چاقی را بیشتر از ۶۰ درصد را افزایش میدهد. نوشیدنیهای دیگر به مشکلات سلامتی کودکان نیز مرتبط می باشند.
۹. نوشابه خطر بیماریهای قلبی در مردان را افزایش میدهد
هر نوشابه که روزانه مصرف میبشود، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰ درصد در مردان افزایش میدهد.
۱۰. اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد
آزمون آزمایشگاه در رابطه اسیدیته نوشابه مشخص می کند مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد. سطح PH در نوشابه میتواند ۲.۵ باشد.
۱۱. نوشابه حاوی مقدار بسیاری شکر است
میانگین ۲۰ اونس نوشابه معادل با ۱۷ قاشق چای خوری شکر است، اما نوشابه برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
۱۲.نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است
در حالی که تعداد بسیاری از مردم شکر مصنوعی را برای مصرف کالری پایین انتخاب می کنند. قند مصنوعی به بیماری های متعدد از جمله سرطان مرتبط می باشند.
۱۳.نوشابه سطح کلسیم را افت میدهد
نوشابهها حاوی فسفریک اسید می باشند مقادیر بسیاری از کلسیم استخوان را افت میدهد. بعد از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه ۳ یا زیاد تر نوشابه مینوشند، تقریبا ۴ درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین D را کنترل میکنند.
۱۴.نوشیدن نوشابه متابولیسم را تحول میدهد و مانع از افت وزن میبشود
دکتر هانس مدیر گروه ورزش و توان بخشی در دانشگاه بنگور، انگلستان، دریافته است که نوشیدن نوشابه به طور منظم می تواند متابولیسم بدن انسان را تحول دهد. شرکت کنندگان روزانه ۱۴۰ گرم شکر مصرف میکنند (که کم تر از دو قوطی نوشابه است). نتایج نشان داد که متابولیسم آنها سپس از چهار هفته تحول کرد و برای آنها سخت شد که چربی را بسوزانند و وزن کم کنند.
۱۵.نوشیدن زیاد تر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب، سندروم متابولیک را افزایش میدهد
دکتر راوی نویسنده کتاب مطالعه و مربی پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد میگویدکه اگر زیاد تر از یک یا چند نوشیدنی را روزانه مینوشید، امکان پذیر ریسک گسترش عوامل خطر متابولیک برای بیماریهای قلبی را افزایش دهید.
۱۶. نوشابه رژیم افت وزن شما را مختل میکند
مطالعه در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس نشان داد هر چه رژیم غذایی زیاد تر شامل نوشابه باشد، ریسک اضافه وزن زیاد تر میبشود.
۱۷. خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد
نوشابهها و هر نوشیدنی شیرین دیگر به بیماری کبد چرب مرتبط است.
۱۸.نوشابهها حاوی مهارکنندههای قارچی می باشند
آنها بنزوات سدیم یا بنزوات پتاسیم دارند و در همه نوشابهها ی مورد منفعت گیری قرار میگیرد. این مواد شیمیایی توانایی صدمه شدید به دی ان ای در میتوکندری را دارند تا به طور کامل آن را غیر فعال کنند.
۱۹.نوشابهها علتآسم میبشود
نتیجه تحقیقات ثابت کرده است مصرف نوشابه علتصدمه به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم میبشود.
۲۰. نوشابه با سردرد ربط دارد
سردرد هم یکی دیگر از عوارض نوشیدن نوشابه است.
۲۱ . سختی خون بالا از عوارض جدی دیگر نوشابه است
از آنجا که یکی از عوارض جانبی رژیم غذایی، افزایش وزن است، سختی خون بالا میتواند از عواقب آن باشد. این چنین شامل مقدار بسیاری سدیم است، که میتواند سطح سختی خون را افزایش دهد. تنها در یک قوطی، ۵۷ میلی گرم سدیم وجود دارد.
منبع: همشهری آنلاین
[ad_2]
منبع