[ad_1]

کد خبر: ۲۵۲۲۰۹

تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲ – ۱۳:۰۹

به نقل از بهداشت نیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: با دقت به تنوع مواد خوراکی در شب یلدا، مصرف بیشتر از حد آنها، به‌خصوص در کودکان که دستگاه گوارش ضعیف‌تری دارند، مشکلات سوءهاضمه به بار می‌آورد.

وی تصریح کرد: با تلفیق مواد غذایی مختلفی که شب یلدا منفعت گیری می‌بشود به نوعی، بدن مقدار کافی از مواد مغذی گوناگون را دریافت می‌کند، یقیناً به شرط این که مناسب و به اندازه از این مواد خوراکی‌ها منفعت گیری بشود، در بین میوه‌ها، هندوانه و انار پای ثابت شب یلدا می باشند که حاوی مقادیر با ارزشی از مواد مغذی می باشند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با گفتن این که انتخاب درست میوه‌های مصرفی هم از اهمیت زیاد بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: رنگ میوه‌ها به شکلی حاکی از دارا بودن یکسری مواد با قیمت در آن است، موادی که اثرات زیاد مناسبی بر بدن دارند و از بیماری‌های مختلفی همانند بیماری قلب و عروق یا انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند.

دکتر اباصلتی با ذکر این مسئله که هندوانه از میوه‌های خوشمزه و مخصوص در شب یلدا است، پافشاری کرد: زیاد تر وزن هندوانه را آب راه اندازی داده و همین خاصیت جادویی این میوه است که کم آبی و عطش بدن را از بین بردن می‌کند و رنگدانه‌های گیاهی حاضر در هندوانه خاصیت ضد سرطانی دارند.

او گفت: به جرأت می‌توان او گفت که سپس از گوجه فرنگی، هندوانه یکی از میوه‌های پر خاصیت است که می‌تواند در درمان سرطان پروستات آقایان موثر باشد، چون املاح معدنی حاضر در هندوانه در تنظیم و پیشگیری از ابتلاء به سختی خون زیاد کارآمد می باشند و در تنظیم سختی خون می‌توانند مؤثر باشند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد این چنین با اشاره به این که انار هم از دیگر میوه‌های شب یلدا است، فرمود: این میوه به علت داشتن رنگدانه‌های قرمز، اثرات مفیدی بر بدن داشته و در او گفت و گو سلامت ما اهمیت زیاد بالایی دارد، این میوه یلدایی و بهشتی، ضد سرطان است و مواد سمی حاضر در بدن مبارزه می‌کند.

دکتر اباصلتی در رابطه اثرات مثبت ویتامین c زیاد حاضر در انار، او گفت: ویتامین c زیاد حاضر در این میوه، کم خونی را درمان می‌کند و شما باید سلامت قلب و بهبود گردش خون خود را از آب انار بخواهید، ضمن این که خرمالو هم جزء میوه‌های شب یلدا است و یکی از مزایا زیاد خوب خرمالو این بوده که پیش ساز ویتامین آ است و به همین علت رنگ نارنجی‌ای که دارد در دسته موادی می باشند که در پیشگیری از تعداد بسیاری از بیماری‌ها تأثیر می‌گذارند و افتآن علتافزایش خطر ابتلا به عفونت می‌بشود.

او گفت: به طور کلی مصرف این نوع میوه‌ها در فصل سرما، مانع و سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن است؛ علاوه بر میوه‌جات، سبزیجات هم نقش زیاد مهمی بر سلامت انسان داشته و ملزوم است روزانه ۳ تا ۵ وعده از سبزیجات گوناگون صرف شوند و در این بین کدو حلوایی و چغندر از جمله سبزیجاتی می باشند که مصرف بسیاری در شب یلدا دارند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: کدو حلوایی حاوی مقادیری املاح و چند نوع ویتامین گروه B است، این خوراکی کالری نسبتاً مقداری دارد و از ابراز بیماری‌های مزمن همانند ناراحتی قلبی و سرطان جلوگیری می‌کند و تحکیم سیستم ایمنی بدن را می‌توان از با اهمیت ترین خواص کدو حلوایی برشمرد، خاصیتی که به دو ویتامین A و C در کدو مربوط است.

دکتر اباصلتی با گفتن این که یکی دیگر از خواص کدو حلوایی افزایش بینایی‌ است، خاطرنشان کرد: افت بینایی در سنین بالا مشکل رایجی‌‌ است که می‌توان با مصرف مواد مغذی تا حد بسیاری از ابراز آن جلوگیری کرد و بر پایه مطالعات صورت گرفته دانشمندان دریافته‌اند افرادی که مصرف بتاکاروتن بالاتری دارند، به‌طور قابل توجهی کمتر از دیگران در معرض خطر آب‌مروارید (شایع‌ترین علت نابینایی) قرار می‌گیرند و کدو تنبل در افت خطر ابتلا به آب‌مروارید هم زیاد مؤثر است.

وی تصریح کرد: طراوت و شادابی پوست از دیگر فوائد کدو حلوایی بوده است، کاروتنوئیدهای حاضر در این محصول، به‌گفتن یک ضدآفتاب طبیعی عمل می‌کنند و از سلول‌های پوست در برابر صدمه‌های ناشی از اشعه فرابنفش خورشید به‌خوبی محافظت می‌کنند؛ این چنین ویتامین  C  حاضر در این میوه، عامل فرد دیگر ا‌ست که با افزایش کلاژن‌سازی، جهت سلامت و زیبایی پوست می‌بشود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که لبو به گفتن یکی از سالم‌ترین سبزیجات طرفداران خود را دارد، فرمود: لبو در واقع ریشه مهم گیاه چغندر است که طبخ شده و یکی از انواع گوناگون چغندر است که زیاد تر آنها برای ریشه خوراکی‌شان پرورش داده می‌بشود؛ لبو قبل از این‌که خوراکی دلپذیری است، یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی هم هست.

دکتر اباصلتی اضافه کرد: لبو منبع خوبی برای فولات است و از این رو برای بهبود سلامت روانی و اضطراب مناسب است، ضمن این که لبو سرشار از انواع مواد مغذی بوده و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد.

وی با ذکر این مسئله که برگ چغندر از جمله سبزیجات مفیدی بوده که مصرف آن در شب یلدا پیشنهاد می‌بشود، پافشاری کرد: ما معتقدیم نه فقط ریشه‌ چغندر، بلکه برگ آن نیز چیزهای سودمند و خوبی برای اراعه دارد، برگی که سرشار از فیبر و پروتئین و ویتامین ها و مواد معدنی است؛ این چنین آب چغندر هم می‌تواند سالم و سودمند باشد و فقط مصرف ۲۰۰ میلی‌لیتر آب چغندر در روز شما را از همه خواص آن منفعت‌مند می‌کند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواص لبو برای سلامتی را در افت سختی خون، افزایش سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و سلامت کبد دانست و او گفت: این چنین تنظیم قند خون، بهبود دستگاه گوارش، افت چربی خون، افزایش سلامت پوست، سودمند برای زنان باردار (به علت داشتن اسید فولیک)، بهبود کم خونی (سرشار از آهن است)، پشتیبانی به افت وزن، خواص ضد پیری، افت ابراز سکته‌های مغزی، بهبود بینایی و جلوگیری از آب مروارید، تسریع بهبود زخم‌ها و کبودی‌های روی پوست هم از دیگر مزایای مصرف لبو بوده است.

دکتر اباصلتی افزود: افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید از مصرف لبو پرهیز کنند، چون این ماده‌ خوراکی می‌توانند اختلالات کلیه و سنگ مثانه را بدتر کند؛ مصرف لبو امکان پذیر جهت بشود که ادرار شما به رنگ قرمز یا صورتی در بیاید، اما این اتفاق کاملاً طبیعی است و ضرری برای فرد ندارد.

وی با پافشاری بر این که در شب یلدا، مصرف آجیل خام و غیرنمکی پیشنهاد می‌بشود، او گفت: مغز دانه‌های آجیل، منبع مناسبی از پروتئین است. در واقع، کلسیم، فسفر و منیزیم حاضر در آجیل اول از همه علتسلامت قلب می‌بشود و اگر می‌خواهید استخوان‌ها و دندان‌های محکمی داشته باشید، آجیل بخورید یقیناً بهتر است در خوردن این مواد چرب و مغذی به خصوص نوع شور آن زیاده‌روی نکنید تا از خطر چاقی در امان بمانید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خراسان رضوی در ادامه گفت: آجیل‌ها یکی از منبع های زیاد عالی از منیزیوم می باشند، چربی آجیل در دسته چربی‌های زیاد سودمند به شمار می‌روال، یقیناً به شرط این که آجیل به طور خام یا مقداری تفت داده بدون نمک مصرف بشود؛ این چنین مصرف آجیل شور تبدیل از بین رفتن مزایا مغذی آن می‌بشود و باید حتماً از آجیل بدون نمک منفعت گیری کنیم، ضمن این که فراموش نکنیم آجیل‌هایی را شور می‌کنند که نگهداری مناسبی نداشته باشند و با شور کردن تلاش می‌کنند تا مزه ماندگی و کهنگی آن از بین برود.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: این چنین مصرف بیشتر از حد میوه‌های خشک هم می‌تواند برای سلامتی بدن شما دردسر ساز باشد؛ میوه‌های خشک در قیاس با میوه‌های تازه آب کمتری دارند؛ به این علت، مصرف بیشتر از حد آن‌ها در دراز زمان می‌تواند انرژی بسیاری به بدن رساند و علتچاقی بشود.

او گفت: نمک ماده ای است که مصرف زیاد آن نه تنها علتافزایش سختی خون می بشود بلکه می تواند مشکلاتی همانند خطر بیماری قلبی و عروقی یا افزایش خطر سرطان معده را به وجود آورد، به این علت همه افراد باید تلاش کنند این ماده زیان اور را از سبد غذایی کم کنند ..

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این مسئله که در شب یلدا، اعتدال مصرف خوراکی‌ها نباید فراموش بشود، پافشاری کرد: تداخل مصرف میوه و آجیل و شیرینی در شب یلدا، گاه جهت بدکاری دستگاه گوارش می‌بشود، به طور کلی پرخوری و مصرف بیشتر از حد مواد غذایی، برای بدن زیان اور است و مصرف بهینه آن جنبه دارویی دارد، بعد باید مواظب باشیم که اندازه مصرف کردن را مورد نظر قرار دهیم و در مصرف شیرینی هم زیاد تر از قبل اعتدال را مراعات کنیم.

دکتر اباصلتی ضمن اشاره به خط قرمزهای تغذیه در شب یلدا، فرمود: اصولاً افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی خطرناک است، اگر می‌خواهید شب یلدای خود را سالم و سلامت در کنار خانواده بگذرانید، در مصرف این خوراکی‌ها زیاده‌روی نکنید؛ پرهیز غذایی و نکات سلامتی به ما پشتیبانی می‌گند تا که شب یلدای امسال را متفاوت‌تر از سال‌های قبل بگذرانیم.

وی خاطرنشان کرد: در شب یلدا باید به انتخاب وعده شام سبک برای سلامت دستگاه گوارش خود و صرف سریعتر این وعده غذایی در این شب، عدم مصرف شیرینی سپس از خوردن وعده شام به جهت نگه داری اعتدال و عدم به هم خوردن مقدار کالری در بدن به‌خصوص در افراد دیابتی، عدم خوردن همزمان هندوانه و آجیل با هم، عدم مصرف آجیل قدیمی و پوست شده (قهوه ای رنگ)، عدم خوردن تنقلات سپس از وعده شام و عدم خوردن آجیل شور برای بیمارانی که چربی یا سختی خون بالا دارند دقت کرد.

[ad_2]

منبع