
[ad_1]
کد خبر: ۲۵۳۶۳۷
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۲ – ۱۶:۴۹
فولات که به گفتن ویتامین B9 نیز شناخته می بشود، یک ویتامین B محلول در آب است که نقش مهمی در عملکردهای گوناگون بدن از جمله سنتز DNA، ترمیم و تقسیم سلولی ایفا میکند. این ویتامین برای سلامت زنان، به اختصاصی در دوران بارداری و نوزادی، مهم است. فولات این چنین برای تشکیل گلبولهای قرمز الزامی است و به تبدیل غذا به اختصاصی غذاهای حاوی کربوهیدرات به انرژی پشتیبانی میکند.
مصرف کافی فولات با افت خطر نقص لوله عصبی در رشد جنین، بیماریهای قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان مرتبط است. دخالت فولات در سنتز انتقال دهندههای عصبی به تنظیم خلق و خو و کارکرد شناختی پشتیبانی میکند. علاوه بر این، فولات برای سلامت دوران بارداری زنان مهم است چون به راه اندازی جفت و جلوگیری از نقایص مادرزادی پشتیبانی می کند. این ویتامین این چنین در کنترل قند خون در بیماران دیابتی و حمایتاز سلامت مغز موء ثر است. با این حال، یکی از بهترین راههای رساندن فولات به بدن گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی است. اکثر مردم فولات کافی را از یک رژیم غذایی متعادل دریافت میکنند؛ اما دیگران امکان پذیر به پشتیبانی بیشتری برای دریافت مقدار کافی فولات نیاز داشته باشند. افتفولات میتواند علتخستگی، زخمهای دهان و خلق و خوی ضعیف بشود. افتفولات در زنان، شایعتر است. در این نوشته به برخی از غذاهایی اشاره میکنیم که به افزایش سطح فولات در بدن پشتیبانی میکنند.
سبزیجات دارای برگ سبز: اسفناج، کلم پیچ، شلغم و کاهو منبع های عالی فولات می باشند.
حبوبات: لوبیا، عدس و نخود منبع های خوبی از فولات می باشند.
مارچوبه: این سبزی سرشار از فولات است و دیگر مواد مغذی الزامی را فراهم میکند.
آووکادو: آووکادو نه تنها منبع خوبی از چربیهای سالم است، بلکه حاوی فولات نیز هست.
کلم بروکلی: کلم بروکلی یک سبزی چلیپایی است که فولات را همراه با دیگر ویتامینها و مواد معدنی تامین میکند.
مرکبات: پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش نمونه هایی از مرکبات حاوی فولات می باشند.
پاپایا: این میوه استوایی سرشار از فولات است و دیگر ویتامینها و مواد معدنی را نیز تامین میکند.
موز: این میوه در حالی که فولات فوق العاده بالایی ندارد، به دریافت کلی شما از این ویتامین پشتیبانی میکند.
جگر: این عضو بدن گوسفند یا گاو، حاوی مقادیر بسیاری فولات است، اما به علت محتوای بالای ویتامین A، باید در مصرف آن اعتدال را مراعات کرد.
منبع: همشهری
[ad_2]
منبع