
[ad_1]
کد خبر: ۲۵۶۷۵۲
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۰۹ اسفند ۱۴۰۲ – ۱۱:۲۷
به نقل از بهداشت نیوز، اعتدال به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای نگه داری سلامت بدن، تنوع یعنی مصرف انواع گوناگون مواد غذایی از گروه مهم غذایی و تناسب یعنی هر فردی با دقت به سن، جنس و شرایط جسمی خود از گروه های گوناگون مواد غذایی دریافت کند.
تغذیه صحیح ضمن فراهم کالری و مواد مغذی موردنیاز بدن، از افزایش یا افت نامناسب وزن و این چنین طیف وسیعی از اختلالات جسمی و روانی مرتبط با تغذیه جلوگیری کرده و جهت ترقی قابلیت های فرد می بشود. جوانان، به گفتن افرادی که زندگی فعال و پر تنشی دارند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بنا به شرایط جسمی و روحی خاص خود، به الگوی غذایی اختصاصی ای نیاز دارند.
۱۴ قدم تا اصلاح الگوی غذایی جوانان:
مصرف نان های سبوس دار همانند نان سنگک و نان جو، برنج قهوه ای و ماکارونی های غنی شده با فیبر
مصرف ۳-۲ مرتبه حبوبات در هفته
مصرف روزانه دست کم ۲ واحد میوه از میوه های تازه فصل
افزایش مصرف سبزی ها همانند مصرف سالاد یا سبزی خوردن یا سبزی های پخته همراه با هر وعده غذایی
افت مصرف گوشت قرمز و افزایش مصرف گوشت های سفید
مصرف غذاهای دریایی همانند ماهی و میگو هفته ای ۲ مرتبه
مصرف وعده های غذایی در ساعت های ثابت و اشکار
لزوم مصرف صبحانه کامل شامل: نان سبوس دار، منبع های پروتئینی همانند پنیر، تخم مرغ، عدسی، این چنین انواع سبزی های تازه
محدود کردن مصرف انواع فست فود، گوشت های فرآوری شده همانند سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی
پرهیز از مصرف مداوم نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا و کافئین دار و آبمیوه های مصنوعی و حاوی قند افزوده
nbsp; مصرف ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به منظور پیشگیری از افتاین ویتامین
انجام فعالیت بدنی دست کم ۵ روز در هفته
افت مصرف قند، شکر و کیک و شیرین های خامه ای
نگه داری وزن در محدوده BMI طبیعی و عمل برای افت/ افزایش وزن (در صورت لزوم) تحت نظر کارشناسان تغذیه
[ad_2]
منبع