[ad_1]

کد خبر: ۲۵۷۴۹۱

تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ – ۲۱:۴۳

به نقل از بهداشت نیوز بیماری سرطان روده مطابق آمارها چهارمین سرطان شایع در ایران است.

رضا ملک‌زاده رئیس انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران با اظهار ابراز سالانه ۱۲ هزار مورد تازه سرطان روده بزرگ در سرزمین، نسبت به ادامه روال افزایشی این بیماری در ایران هشدار داده است.

به حرف های وی، سالانه حداقل ۵ هزار مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ در ایران رخ می‌دهد.

این در حالی است که علاوه بر عواملی همانند وراثت و ژنتیک، رژیم غذایی ناسالم (رژیم‌های کم کلسیم، کم شیر و کم فیبر، مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده، غذاهای آماده یا فست‌فود، مصرف زیاد غذاهای نمک خورده و کباب شده با زغال، مصرف کم سبزیجات و میوه‌های تازه)، پرخوری، کم تحرکی، چاقی، کبد چرب غیرالکلی و دیابت، از جمله عوامل خطر ابراز سرطان روده بزرگ است.

امروزه به علت آمار بالای ابتلا به سرطان روده پیشگیری از ابراز این بیماری و این چنین تلاش برای بهبود سلامت روده و افت وزن در بین جمعیت میانسال ایرانی اهمیتی دو چندان اشکار کرده است. این مساله به علت افزایش موارد مرگ و میر به علت مصرف غذاهای ناسالم در سراسر دنیا نیز اهمیت اشکار کرده است.

به نقل از مدیکال نیوز تودی، نتایج یک مطالعه تازه در آمریکا اثرات ترکیب یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای با ورزش و چگونگی تاثییر آن بر میکروبیوم روده را بازدید کرده است. یافته‌ها، تغییرات میکروبیوتای روده را در شرکت‌کنندگانی که از رژیم مدیترانه‌ای پیروی می‌کردند و در یک برنامه ورزشی شرکت می‌کردند، در قیاس با افرادی که رژیم مدیترانه‌ای را به تنهایی می‌خوردند، نشان می‌داد. نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که در گروه رژیم غذایی و ورزش قرار داشتند، وزن بیشتری از دست داده بوند. یک رژیم غذایی با کیفیت بالا و ورزش منظم به سود سلامت کلی شناخته شده است. کارشناسان می گویند رژیم غذایی کلید افت وزن است، در حالی که ورزش برای سلامت قلب و عروق و دستگاه گوارش وهمچنین ترقی قوت بدنی سودمند است.

دکتر جوردی سالاس سالوادو، استاد گروه بیوشیمی، دانشگاه کاتلفونیای جنوبی و محقق ارشد این مطالعه او گفت: در این تحقیق ضمن بازدید‌های انجام گرفته مشاهده شده که رژیم غذایی همراه با فعالیت بدنی با افزایش تعداد باکتری‌های تولیدکننده بوتیرات و افت تعداد گونه‌های زیان اور، تأثیرات مفیدی بر ترکیب میکروبیوتای روده داشته است.

چرا رژیم مدیترانه‌ای؟

یک متخصص تغذیه نیز رژیم غذایی مدیترانه‌ای و ورزش را در بهبود سلامت روده مؤثر دانست.

دکتر خدیجه رحمانی، استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی درمورد این رژیم غذایی می‌گوید: در رژیم مدیترانه‌ای زیاد تر اصرار بر سبزیجات و میوه‌هاو حبوبات است، فست فود در این نوع رژیم غذایی جایگاهی ندارد، روغن به کار رفته در رژیم مدیترانه‌ای گیاهی است و از یک الگوی غذایی سالم پیروی می‌کند. روی همین اصل اصرار زیاد تر بر تبعیت از رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای است. منبع های گوشتی این رژیم دریایی است که نسبت به گوشت قرمز سالم تر می باشند. سبزیجات و میوه هم جزو ثابت این رژیم غذایی است.

تاثییر در بهبود حالت روده

این متخصص تغذیه درمورد تاثییر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر بهبود حالت روده نیز او گفت: امروزه مطابق آخرین پیشنهاد‌های تغذیه‌ای، یک دوم یا نصف بشقاب غذایی باید از سبزی‌ها و میوه‌ها پر شده باشد. علاوه بر اهمیت منبع های معدنی و ویتامینی، رنگدانه‌های طبیعی که در سبزیجات و میوه‌ها وجود دارد به گفتن بهترین آنتی اکسیدان عمل می‌کنند که در کنترل بیماری‌ها نقش زیاد مهمی را به مسئولیت دارد. این آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزادی که علتابراز سرطان در بدن خواهد شد را از بین می‌برند. از همه این‌ها مهمتر روغن مورد منفعت گیری در طبخ غذاهای مدیترانه‌ای است. در این نوع تغذیه زیاد تر اصرار بر روغن زیتون و روغن گیاهی است که در بهبود سلامت عمومی مؤثر می باشند.

پیشگیری از چاقی و بیماری‌های متابولیکی

دکتر رحمانی درمورد تاثییر رژیم مدیترانه‌ای بر افت وزن نیز او گفت: در این رژیم غذایی زیاد تر از منبع های گوشت دریایی منفعت گیری می‌بشود. چربی‌های این منبع های از نوع سودمند می باشند که بدن قادر به ساختن آن‌ها نیست و باید از طریق رژیم غذایی داخل بدن شوند همانند امگا ۳ که در ماهی‌های چرب وجود دارد. اما منبع های آن گوشت قرمز حتی اگر انگار گوشت کاملا بدون چربی نیز باشد، حاوی ۴ درصد چربی می باشند.

وی اصرار کرد: چربی حاضر در گوشت‌های قرمز از نوع اشباع می باشند که مورد نیاز بدن نیستند و حتی برای بدن هم زیان اور می باشند. رژیم‌های مدیترانه‌ای این چنین ید مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کنند و نیازی به تامین ید از منبع های سنتتیک نیست. گمان ابراز بیماری‌های متابولیک در افرادی که از رژیم‌های مدیترانه‌ای تبعیت می‌کنند کمتر است، چرا که منبع های گوشتی این رژیم غذایی دارای چربی‌ها سودمند می باشند. اما چربی زیان اور گوشت قرمز در بدن ذخیره شده و علتچاقی می‌بشود. این چربی‌های زیان اور حتی عرصه ابراز بیماری‌های متابولیک و انواع سرطان‌ها را در افراد تشکیل می‌کنند.

منبع: همشهری

[ad_2]

منبع