
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی
کد خبر: ۲۶۰۲۱۵
تاریخ انتشار کردن: چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ – ۱۲:۳۲
به نقل از بهداشت نیوز، نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که زیاد تر از کلرید سدیم راه اندازی شده است؛ سدیم حاضر در نمک، به گفتن کاتیون مهم خارج سلولی، نقشی اساسی در نگه داری اعتدال اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال مطلب های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.
کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و نهان) می بایست کمتر از پنج گرم باشد و به علت فقر شدید ید در آب و خاک سرزمین ما و این چنین وجود ناخالصی های زیاد، از جمله فلزات سنگین در منبع های نمک، همان مقدار اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد؛ اما مقدار مصرف نمک در سرزمین ما ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است.
بر پایه نتایج تحقیقات و بازدید های علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش سختی خون، اثرات زیانبار فرد دیگر نظیر افزایش گمان ابراز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ این چنین مصرف زیاد نمک جهت جدا شدن کلسیم از استخوان ها و دفع آن از ادرار می بشود و از همین رو عرصه ساز ابراز پوکی استخوان می بشود؛ به این علت برای افت خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید افت یابد.
اکنون برخی از تولیدکنندگان، عمل به تهیه نمک های کم سدیم کرده اند که در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جانشین شده است؛ اگر چه اینگونه نمک ها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به سختی خون بالا مناسب است، اما هیچ زمان نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه پیشنهاد کرد، چرا که منفعت گیری از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، زیاد زیانبار است.
این چنین باید به این مسئله دقت کرد، که تنظیم اعتدال پتاسیم یکی از ماموریت های مهم کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، به این علت مصرف منبع های پتاسیم از جمله نمک های حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.
پیشنهاد می بشود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم، مصرف آن تحت نظر پزشک و تهیه آن از طریق داروخانه ها انجام بشود.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع