[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی

کد خبر: ۲۶۳۵۶۳

تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۰۳ تیر ۱۴۰۳ – ۰۷:۴۴

به نقل از بهداشت نیوز، عاطفه شیبک کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان او گفت: گرما زدگی عدم توانایی بدن در دفع گرما و افزایش دمای درون بدن به نزدیک به ۴۰ درجه سانتی گراد است که به علت فعالیت شدید یا گرمای هوا تشکیل می بشود و به عبارت دیگر گرمازدگی به هم خوردن اعتدال در مکانیسم های تنظیم دمایی است. شدت گرما زدگی می تواند از خفیف تا شدید باشد اما باید گرما زدگی را جدی گرفت چرا که عدم مداخله در زمان مناسب می تواند به مغز و ارگان‌های حیاتی صدمه بزند و حتی علتمرگ بشود.

به حرف های کارشناس تغذیه، فردی که دچار گرما زدگی می بشود علائم شایعی همچون گیجی، حالت تهوع ، بی حالی،رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق وگرفتگی عضلانی و تپش قلب شدید دارد.

وی با اشاره به این مسئله که هنگامی فردی دچار گرما زدگی می بشود، چه باید کرد، افزود: ابتدا باید در یک مکان با تهویه خنک قرار گیرد و حجم لباس هایش را کم کند و دوش آب ولرم یا خنک بگیرد، باید دقت داشت در زمان تعریق شدید مقداری از الکترولیت های مهم و الزامی بدن از جمله پتاسیم و سدیم دفع و اعتدال این الکترولیت ها دچار مشکل می بشود، برای برگشت این اعتدال و رفع کردن کم آبی بدن یک نوشیدنی حاوی مقدار اندکی نمک با مقداری لیموترش همراه خاکشیر یا تخم شربتی می تواند جانشین خوبی باشد.

او همین طور گفت: اگر به دیابت ، سختی خون بالا یا دیگر بیماری های مبتلا هستید ، بهتر است از نمک منفعت گیری نکنید و مقداری آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در آب ریخته و میل کنید ، مایعات را کم کم و آهستگی میل کنید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید و در شرایط گرما زدگی باید از نوشیدنی های حاوی کافئین همانند قهوه یا نسکافه‌، خودداری کنید چون مدر( ادرار آور) بوده و علتدفع زیاد تر آب بدن می شوند.

وی با پیشنهاد به هموطنان در خصوص پیشگیری از گرمازدگی او گفت: افزایش مصرف آب و مایعات، به طور معمول نیاز روزانه بدن به آب و مایعات نزدیک به ۸ لیوان است که این تعداد در روزهای گرم تابستان به ۱۰ لیوان افزایش می یابد، بهتر است نیمی از این مقدار از طریق آب و نیم دیگر از راه مصرف انواع سبزیجات و میوه های فصل تامین بشود.

شیبک افزود: منفعت گیری از سبزی ها همانند خیار، کاهو، گوجه فرنگی و میوه های خنک و آبدار همانند هندوانه، طالبی و…که سرشار از آب و فیبر زیاد است به همه گروه های سنی پیشنهاد می بشود و منفعت گیری از انواع شربت ها ی خانگی در طول روز ( شربت آب لیمو، سکنجبین، خاکشیر، تخم شربتی و … ) یقیناً بهتر است شربت ها به طور کم شیرین تهیه گردند تا مقدار قند ساده دریافتی افزایش نیابد .

وی او گفت: برخلاف فکر عموم، نوشیدن چای در ماه های گرم سال علترفع عطش نمی‌بشود و باید به طور کم رنگ مصرف بشود و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کردنی، پروتئین های حیوانی و غذاهای شور چون علتعطش زیاد تر می بشود.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: برخی از گروه های سنی همانند نوزادان، کودکان و سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی، سختی خون بالا، دیابت، چاقی و بیماری‌های اعصاب و روان به علت این که مستعد گرما زدگی می باشند، پیشنهاد می بشود که در ساعات اوج گرمای هوا که طبق معمول ساعت ۱۰ صبح تا ۵ سپس از ظهر است از خانه خارج نشوند و اگر در صورت الزام ناچار به ترک خانه می باشند حتما یک بطری آب یا شربت‌های خانگی کم شیرین خنک همراه خود داشته باشند و از لباس های نخی با رنگ روشن منفعت گیری کنندو به هیچ گفتن در ساعات یاد شده در محیط بیرون عمل به ورزش نکنند.

منبع: ایسنا

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی

[ad_2]