
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی
کد خبر: ۲۶۴۹۱۰
تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۳ – ۲۱:۲۰
به نقل از بهداشت نیوز، اسفناج گیاهی علفی و بوتهای است که برگهای مثلثیشکل با دمبرگی شیاردار، اطراف ساقه قرار گرفتهاند. این گیاه دارای خاصیت غذایی بالایی بوده و غنی از ترکیبات آنتیاکسیدان، حاوی انواع ویتامینهای A,C, E,B و املاح منگنز، منیزیوم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسیدهای چرب و امگا ۳ است؛ این چنین ترکیباتی به نام روبیس کولین در اسفناج گزارش شده است که منبع فولیک اسید یا ویتامین B۹ است.
اسفناج منبعی سرشار از آهن است و در ۱۸۰ گرم اسفناج پخته ۴۳.۶ میلیگرم آهن وجود دارد، درحالیکه یک همبرگر آماده حداکثر حاوی ۴۲.۴ میلیگرم آهن است. قیمت غذایی آهن به جذب آن است؛ در صورتی که منبع های آهن همراه ویتامین C و یا فیبر و الیاف گیاهی مصرف شوند، جذب آن افزایش اشکار میکند.
به نقل از روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، نگهداری طویلزمان اسفناج به طور تازه یا پختهشده علتتبدیل نیتراتهای حاضر در آن به نیتریت میبشود که برای بدن زیان اور است. در عین حال اسفناج حاوی مقدار بسیاری اگزالات است که با آهن، تشکیل اگزالات آهن میکند و علتجلوگیری از جذب آهن در بدن میبشود.
اگزالات زیاد این چنین میتواند علتایجاد سنگ کلیه بشود. اگزالات با کلسیم حاضر در اسفناج، تشکیل اگزالات کلسیم کرده و علتکاهش جذب کلسیم میبشود و علیرغم بالا بودن درصد کلسیم این گیاه، بدن میتواند نزدیک به ۵ درصد آن را جذب کند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]