
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی
کد خبر: ۲۷۸۷۴۲
تاریخ انتشار کردن: شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ – ۰۶:۵۸
به نقل از بهداشت نیوز، دکتر تیرنگ نیستانی اظهار کرد: بعضی اوقات کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به همخوردگی دارند، طبق معمول یکی از عوامل بیمیلی به خوردن صبحانه استرس است.
استرس مانعی برای خوردن صبحانه
او گفت: بچههای کوچکتر برای رسیدن بهموقع به مدرسه و سر کلاس شوق و اضطراب بیشتری نسبت به دیگر دورهها دارند و همین اضطراب و تنش میتواند مانع از خوردن صبحانه بشود.
دکتر نیستانی حالت تهوع و بیمیلی به خوردن صبحانه را یکی از نشانههای اضطراب در کودکان دانست و او گفت: خانوادهها باید دقت داشته باشند که با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ بعضی اوقات پدرو مادرها برای رسیدن به محل کار خود عجله دارند و با شتاب کارهای خود را انجام خواهند داد و وعده صبحانه را در منزل میل نمیکنند، خود این نوشته جهت میبشود که اضطراب در کودکان تشدید بشود.
کودکان را صبحانه نخورده راهی مدرسه نکنید
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه او گفت: کودکان هیچ زمان نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و دراینبین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به دیگر دورهها برخوردار است.
وی در ادامه نوشته مهم صرف صبحانه را یادآور شد و او گفت: مطالعات بسیاری نشان داده است که بچههایی که صبحانه نمیخوردند، گمان چاق شدنشان زیاد تر از کودکانی است که صبحانه میخورند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه ترکیب صبحانه زیاد مهم است، او گفت: اگر پدرو مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسکویت، شیرکاکائو و یا شیرهای طعم دار کنند، مطمئناً خواسته حاصل نمیبشود.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدای اظهار کرد: قسمت مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل میگیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر اختصاصیای در سنین بالاتر دارد.
گمان “فربه” ماندن کودکان چاق در بزرگسالی زیاداست
به حرف های استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه کودکان در سنین مدرسه اغاز به وزن گیری میکنند و جنس بافتی که در این دوران تشکیل میبشود زیاد مهم است.
دکتر نیستانی افزود: اگر بیشترین بافتی که در بدن کودکان از هفتسالگی و اولین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ تشکیل میبشود، بافت چربی باشد، گمان چاق شدن و چاق ماندن این کودکان در سنین بزرگسالی زیاد تر وجود دارد و در ادامه مشکلات و عوارض چاقی زیاد تر گریبان گیر این کودکان خواهد می بود.
وی بابیان اینکه باید به عادات و ترکیب غذایی که کودکان مصرف میکنند دقت و نظارت کافی داشته باشیم، اصرار کرد: عادات و ترکیب غذا، ذائقه کودکان را از همان سنین ابتدایی سپس از تولد شکل میدهد و در قدم بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب کودک تأثیر داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه درمورد اهمیت مصرف بین وعده در کودکان اظهار داشت: مصرف بین وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی همانند کیک یا بیسکویت به علت حجم کم و کالری بالا میتواند به زیان کودکان همه بشود چرا که در ترکیبات این مواد مقادیر بسیاری از چربی و قند آزاد وجود دارد که میتواند به کودکان صدمه داخل کند. هرچند که در نگاه اول امکان پذیر این مهم یکراه حل سریع به نظر برسد ولی همیشه سریعترین راه بهترین راه نیست.
دکتر نیستانی با اصرار بر اینکه عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، اصرار کرد: فردی که به مواد غذایی ناسالم و راه حلهای نادرست تغذیهای عادت کرده، این عادات غذایی را تا بزرگسالی با خود حمل میکند.
والدین برای فرزندان محصل خود بین وعده سالم تهیه کنند
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه تصریح کرد: اگر فاصله بین صبحانه تا نهار نیز زیاد است، نان و پنیر، نان و پنیر و گردو یا سبزی، لقمههایی نظیر کوکو و کتلتها، میوهها، خشکبارها، مغزها همانند گردو، فندق و بادام، برگههای میوه، انواع شیر خالص در ردیف تغذیههای سالمی است که عموما توسط والدین و بخصوص مادران میتواند در کیف مدرسه فرزندان محصل قرار گیرد.
وی با اصرار بر اهمیت سلامت مواد غذایی در بوفه مدارس گفت: منفعت گیری بیشازحد از مواد غذایی حتی در شرایطی که از غذای سالم منفعت گیری میبشود مسئله مهمی است چراکه با غذای سالم هم میبشود چاق شد، به عبارت سادهتر اگر اضافه دریافت کالری رخ دهد چاقی و اضافهوزن نیز تشکیل میبشود.
دکتر نیستانی او گفت: قضیه غذای سالم با تغذیه سالم متفاوت است، فرد میتواند غذای سالم مصرف کند ولی تغذیه سالمی نداشته باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به والدین و مربیهای بهداشت پیشنهاد کرد: اگر کودکی از جاده تندرستی و مسیر وزن گیری خود خارج شد و یا بافت چربی بیشازحد در کودک تشکیل شد قبل از اینکه این نوشته تبدیل معضل بشود باید پیگیری و بازدید بشود.
دکتر نیستانی مصرف منبع پروتئینی غنی همانند پنیر، تخممرغ، عدسی، حلیم و مجموعاً مصرف پروتئین را برای صبحانه کودکان پیشنهاد کرد و او گفت: پروتئینها منبع های غنی می باشند که در یادگیری بهتر و افزایش تمرکز کودکان نقش مؤثر دارند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]