
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی
کد خبر: ۲۸۰۱۷۳
تاریخ انتشار کردن: دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ – ۱۲:۴۴
به نقل از بهداشت نیوز، زهرا باقری کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به چگونگی روزهداری در افراد مبتلا به دیابت اظهار کرد: روزه در بیماران، با دقت به نوع بیماری متفاوت است و در برخی از بیماریها، سودمند است و میتواند به بهبود و درمان بیماری نیز پشتیبانی کند اما همه بیماران باید نظر پزشک معالج خود را ملاک مهم قرار دهند و علاوه بر آن، با مشاوره با متخصص تغذیه عمل به روزهداری کنند.
او گفت: به طور کلی بیمارانی که برای کنترل بیماری خود ناچار به مصرف منظم دارو در طول روز می باشند نباید روزه بگیرند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان او گفت: روزهداری برای بیماران دیابتی نوع ۲ که دیابت آنان به وسیله رژیم غذایی کنترل میبشود، نه تنها زیان اور نیست بلکه سودمند است اما افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص منفعت گیری میکنند، اگر علائم کم شدن قند خون را در طول روز داشتند، باید فورا روزه خود را افطار کنند.
وی فرمود: بیماران دیابتی که روزه میگیرند، باید رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر مراعات کنند و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار منفعت گیری میبشود زیادهروی نکنند و مقدار پیشنهاد شده توسط متخصص تغذیه را مراعات کند.
باقری گفت: برای کنترل بهتر قند خون پیشنهاد میبشود که این افراد قند خون خود را، قبل از سحر و سپس از افطار چک کنند و به پیشنهادهای تغذیه ای دقت کنند.
پیشنهادهای تغذیهای برای روزهداران مبتلا به دیابت
او گفت: روزانه باید هشت لیوان مایعات به اختصاصی مایعات فاقد شکر همانند آب یا چای کمرنگ در فاصله بین افطار تا سحر مصرف بشود. این چنین از مصرف بیشتر از حد غذا در ماه رمضان که علتافزایش قند خون و وزن میبشود، بپرهیزید.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان او گفت: غذاهای حاوی فیبر بالا همانند نان سبوسدار به جای نان سفید، سبزی و میوه به جای آبمیوه، حتما در قولهای غذایی گنجانده بشود.
باقری با گفتن این که باید در وعده سحر و افطار از لبنیات کم چرب منفعت گیری کرد، گفت: پیشنهاد میبشود از غذاهای آبپز، کبابی و بخارپز به جای غذاهای سرخکردنی منفعت گیری بشود. برای پخت و پز نیز باید از روغنهای مخصوص منفعت گیری بشود.
او گفت: از مصرف زیاد چای و قهوه اجتناب بشود چون جهت افزایش دفع ادرار میبشود. این چنین از مصرف غذاهای شیرین، چرب و سرخکردنی خودداری کنید چون جهت تشنگی، سوءهاضمه، سوزش سردل و افزایش وزن میبشود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان او گفت: مصرف فلفل و ادویهها در وعده سحری جهت تشنگی میبشود، به این علت باید دقت بشود که به مقدار متعادل منفعت گیری شوند.
باقری در ادامه گفت: یک رژیم غذایی متعادل برای نگه داری سلامت و فعالیت فرد در این ماه الزامی است. انرژی دریافتی از غذاها نباید افزایش اشکار کند و غذا باید از همه گروههای مهم غذایی شامل میوهها، سبزیجات، نان و غلات، لبنیات، گوشتها، حبوبات و مغزها انتخاب بشود.
وی گفت: برای سحری باید غذاهایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش دهند به این علت بهترین مواد غذایی برای سحری، نان سبوسدار، سبزیجات، حبوبات همانند عدس پلو و لوبیاپلو، میوهها و مواد غذایی دارای پروتئین می باشند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان او گفت: در وعده سحری از مصرف نمک زیاد یا غذاهای شور شامل آش رشته و کباب پرهیز بشود چون جهت حس تشنگی می بشود. در سحری یک تا دو لیوان آب از میوه های آب دار و سبزیجات و سالاد منفعت گیری بشود.
وی در خصوص وعده افطار برای افراد دیابتی افزود: این افراد باید مقدار غذای افطار خود را به دو سه وعده تقسیم کنند چون دریافت مقادیر زیاد غذا در یک وعده جهت افزایش ناگهانی قند خون میبشود.
باقری او گفت: دیابتیها باید افطار را با یک وعده غذایی ساده همانند صبحانه معمولی اغاز کنند. زمان افطار از غذاهای نرم و آسان هضم همانند حلیم کمروغن، نان، پنیر، گردو و سبزی خوردن، چای کمرنگ، فرنی و شیر گرم منفعت گیری بشود.
او گفت: این چنین باید شام را دو سه ساعت سپس از افطار میل کنند و خوردن میوه را فراموش نکنند. مصرف موادی که قند خون را سریعتر بالا میبرند همانند قند، شکر،.کشمش، بستنی، نوشابه نیز باید محدود بشود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان او گفت: به جای مواد غذایی که قند خون را سریع بالا میبرند باید از میوهها، حبوبات و اسپاگتی که قند خون را به آهستگی بالا میبرند در وعده افطار و سپس از آن منفعت گیری بشود.
دسته بندی مطالب
[ad_2]