
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی
کد خبر: ۲۸۰۸۶۳
تاریخ انتشار کردن: جمعه ۰۱ فروردین ۱۴۰۴ – ۱۸:۴۲
به نقل از بهداشت نیوز، مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو او گفت: در اغاز نوروز، سازمان غذا و دارو نسبت به گمان آلودگی آجیلهای نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد. این سم قارچی که در شرایط نامناسب نگهداری رشد میکند، میتواند تبدیل مشکلات جدی کبدی و حتی افزایش خطر سرطان بشود. کارشناسان پیشنهاد میکنند برای نگه داری سلامت، از خرید آجیلهای فلهای و کپکزده پرهیز کرده و به نشانههای آلودگی دقت بشود.
دکتر عبدالعظیم بهفر، با اشاره به افزایش مصرف آجیل در روزهای پایانی سال او گفت: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانههای روغنی رشد میکند. این سم میتواند تبدیل مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش خطر سرطان کبد بشود.
وی با پافشاری بر راههای تشخیص آجیل آلوده افزود: وجود لکههای کپکزده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانههای ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این حال، تشخیص قطعی این سم تنها از طریق آزمایشهای تخصصی در آزمایشگاههای مواد غذایی امکان پذیر.
نظارتهای اختصاصی سازمان غذا و دارو
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایشهای انجامشده در سالهای قبل او گفت: بازدیدهای انجامشده نشان داده است که در برخی مثالهای آجیلهای فلهای و نگهداریشده در شرایط نامناسب، مقدار آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال قبل نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ درصد از مثالهای بازدیدشده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی تبدیل معدومسازی یا برگشت دادن محصولات شد.
او گفت: سازمان غذا و دارو بهطور مستمر از طریق آزمایشگاههای کنترل کیفیت، مثالبرداری از محصولات بازار را انجام میدهد. امسال نیز تیمهای بازرسی از مراکز اراعه آجیل، بهاختصاصی در روزهای پایانی سال، نظارتهای اختصاصیای را اجرا کردهاند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معارفه خواهند شد.
هشدار به گروههای حساس
دکتر بهفر درمورد خطرات مصرف آجیل آلوده برای گروههای حساس هشدار داد و او گفت: افراد دارای بیماریهای کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید زیاد تر مواظب باشند. آفلاتوکسین در طویلزمان میتواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروهها در معرض خطر بیشتری می باشند. پیشنهاد میبشود این افراد حتما از آجیلهای بستهبندیشده استاندارد منفعت گیری کنند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند.
امکان بازدید آزمایشگاهی آجیلها
وی با اشاره به راه حلهای تشخیص علمی این سم او گفت: آزمایشگاههای کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر سرزمین و این چنین برخی آزمایشگاههای خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایشهای تخصصی برای اندازهگیری مقدار آفلاتوکسین می باشند. یقیناً این آزمایشها عمدتاً برای تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام میبشود و مصرفکنندگان بهتر است با مراعات نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری کنند.
نحوه گزارش تخلفات
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در آخر از مردم خواست در صورت مشاهده آجیلهای مشکوک، موارد را گزارش دهند. وی پافشاری کرد: مصرفکنندگان میتوانند از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر سرزمین، موارد را گزارش دهند. این چنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از طریق گزارشهای مردمی، روال بازرسی را سریع تر انجام داده و در صورت قبول آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.
دسته بندی مطالب
[ad_2]