[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی

پژوهشگران می‌گوید اگر اسموتی‌ تهیه می‌کنید تا با منفعت گیری از توت‌های سرشار از فلاونول سلامت خود را تحکیم کنید، بهتر است موز را از ترکیب آن حذف کنید. پژوهش‌ تازه آن‌ها مشخص می کند افزودن موز می‌تواند به‌طور مزایا سلامتی موردانتظار را افت دهد.

در مطالعه‌ای که در مجله‌ی Food and Function انتشار شده است، دانشمندان به بازدید این نوشته پرداخته‌اند که آنزیم پلی‌فنل اکسیداز بر توانایی جذب فلاونول‌ها در بدن چه اثری دارد. همین آنزیم است علتمی‌بشود هنگامی میوه‌ای همانند سیب یا موز را می‌بُرید یا ضربه می‌خورد، رنگ آن قهوه‌ای بشود. این آنزیم در تعداد بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، اما مقدارش در موز زیاد زیاد است.

مطالعه تازه پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دیویس و دانشگاه ریدینگ، نشان داد افزودن موز به اسموتی تهیه‌شده از توت‌ها مقدار جذب فلاونول‌ها را تا ۸۴ درصد افت می‌دهد. درمقابل، شرکت‌کنندگانی که کپسول فلاونول مصرف کرده بودند، مقدار زیاد بیشتری از این ترکیبات سودمند را جذب کردند.

فلاونول‌ها ترکیبات طبیعی می باشند که برای سلامتی قلب و مغز سودمند می باشند. آکادمی تغذیه و رژیم‌شناسی آمریکا پیشنهاد می‌کند هر فرد روزانه نزدیک به ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم از این ترکیبات را مصرف کند. افتاین ترکیبات به‌اختصاصی در افراد مسن امکان پذیر علتزوال شناختی و مشکلات قلبی‌عروقی بشود. گونتر کوهنل، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ردینگ می‌گوید عدم مصرف مقدار کافی فلاونول‌ها می‌تواند به سلامت قلب شما صدمه بزند.

در افراد مسن، افتفلاونول‌ها به افت کارکرد مغز و حافظه منجر می‌بشود. به این علت، آشکار است که به این ترکیبات نیاز داریم، اما سوال این است که چطور می‌توانیم به بهترین شکل ممکن این مواد را از غذاها و نوشیدنی‌هایی که می‌خوریم بدست آوریم؟

زیاد تر بخوانید

خاویر اوتاویانی، سرپرست پژوهش و پژوهشگر قسمت تغذیه دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید مقصد ما این می بود که در سطح عملی، فهمید شویم چطور غذایی رایج و روش تهیه آن، همانند اسموتی موز، می‌تواند بر دسترس‌پذیری فلاونول‌ها بعد از مصرف تأثیر بگذارد.

پروفسور کوهنل می‌گوید اسموتی‌ روش محبوبی برای افزودن  میوه‌ها و سبزیجات به صبحانه است.  او توضیح می‌دهد که مطابق تحقیقات قبلی، فلاونول‌ها می‌توانند توسط آنزیم پلی‌فنل اکسیداز تجزیه شوند. او می‌افزاید با‌این‌حال شدت تاثییر ناشی از افزودن یک موز شگفت‌آور می بود چرا که حتی یک عدد موز دارای مقدار کافی پلی‌فنل اکسیداز است که بتواند زیاد تر فلاونول‌های حاضر در توت‌ها را تخریب کند.

کوهنل می‌گوید اگر بخواهید فلاونول‌ بیشتری مصرف کنید، بهتر است موز را از اسموتی‌ صبحگاهی خود حذف کنید، اما درعین‌حال موز به‌گفتن میوه‌ای جداگانه زیاد سودمند است و می‌تواند در تعداد بسیاری از رژیم‌های غذایی سالم نقش مهمی داشته باشد.

کدام میوه‌ها منبع خوب فلاونول‌ها می باشند؟

فلاونول‌ها در میوه‌هایی همانند سیب، گلابی، بلوبری، تمشک، انگور و کاکائو یافت خواهد شد که همه انها از اجزای رایج اسموتی‌ها می باشند. اما آیا مخلوط کردن این میوه‌ها در اسموتی روش مؤثری برای دریافت فلاونول‌های موردنیاز ما است؟

به شرکت‌کنندگان مطالعه اسموتی حاوی موز و توت‌، اسموتی با انواع توت‌ یا کپسول فلاونول داده شد. سپس پژوهشگران از شرکت‌کنندگان مثالهای خون و ادرار گرفتند تا مقدار فلاونول‌هایی را که داخل بدنشان شده بودند، اندازه‌گیری کنند.

پژوهشگران فهمید شدند هنگامی موز به اسموتی اضافه می‌بشود، هم مقدار فلاونول‌ها در خود اسموتی کمتر می‌بشود و هم مقدار فلاونول‌هایی که بدن جذب می‌کند، افت می‌یابد. پروفسور کوهنل او گفت: «تا این مدت اطلاعات زیاد مقداری در رابطه تعامل های بین غذاها و این چنین تعامل های بین غذا و مواد مغذی داریم؛ درحالی که این تعامل های می‌توانند تأثیر بسیاری بر جذب مواد مغذی و ترکیبات بیواکتیو همانند فلاونول‌ها داشته باشند.

پروفسور کوهنل می‌گوید در این تحقیق نشان داده شده است که جذب فلاونول‌ها می‌تواند بسته به ترکیب مواد غذایی، تا پنج برابر متفاوت باشد. او این چنین می‌گوید موز بافت اسموتی‌ را بهتر می‌کند، اما مصرف موز می‌تواند جذب فلاونول‌ها را افت دهد.

اگر بخواهید مقدار فلاونول‌ها را با منفعت گیری از اسموتی افزایش دهید، بهتر است توت‌هایی را که سرشار از فلاونول می باشند، با مواد غذایی که تاثییر کمتری روی تجزیه فلاوانول‌ها دارند (همانند آناناس، پرتقال، انبه یا ماست) ترکیب کنید.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات فناوری

مقالات آموزشی

مقالات سلامتی

[ad_2]