
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی سودو تکنولوژی
کد خبر: ۲۷۸۲۳۹
تاریخ انتشار کردن: پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ – ۱۳:۰۷
به نقل از بهداشت نیوز، یک متخصص تغذیه در جواب به سوال افراد دیابتی که سیب زمینی را به شکل پخته مصرف کنند یا سرخ شده میگوید: مبتلایان به دیابت اگر سیب زمینی را به طور پخته، پوره، له شده یا الویه مصرف کنند، به این روش شاخص گلایسمی سیب زمینی زیاد افزایش اشکار میکند و اسپایک قندی تشکیل میبشود.
دکتر محمد امانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی میگوید: اگر سیب زمینی پخته، پوره، له یا الویه بشود، به این روش شاخص گلایسمی سیب زمینی زیاد افزایش اشکار میکند و اسپایک قندی تشکیل میبشود. یعنی قند خون با شدت زیاد زیادتری افزایش مییابد. اسپایک به افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا خوردن حرف های میبشود. این اتفاق وقتی رخ میدهد که بدن به طور موثری انسولین برای تنظیم قند خون ترشح نمیکند یا اغاز به تاثییر انسولین در افراد دیابتی با اغاز به جذب قند مواد غذایی فاصله وقتی دارد.
منفعت گیری از چربیها در کنار کربوهیدراتها
دکتر امانی میگوید: سیب زمینی سرخ شده در قیاس با سیب زمینی پخته و پوره، اندیس گلایسمی پایین تری دارد و اسپایک قندی تشکیل نمیکند. هرگاه کربوهیدراتها در کنار یک چربی برای مثال مغزدانه یا روغن مصرف شوند، افزایش شدت قند خون اتفاق نمیافتد. چربیها جهت ماندگاری زیاد تر غذا در سیستم گوارشی و هضم و جذب دیرتر خواهد شد. اگر افزایش وزن ندارید و چاق نیستید میتوانید به جای سیب زمینی پخته از سیب زمینی سرخ شده منفعت گیری کنید اما هیچگاه نباید از یاد ببرید که سیب زمینیهای سرخ شده کالری زایی بالایی دارند. حتی افراد دیابتی اگر میخواهند چای را با یک میوه خشک همانند خرما، انجیر یا توت مصرف کنند بهتر است در کنارش دو عدد مغزدانه هم منفعت گیری کنند. اینها واحدهای چربی می باشند که جهت تشکیل اسپایک قندی نمیشوند و سریع قند خون را بالا نمیبرند.
سیب زمینی پخته بهتر از پوره
نشاسته ماده مهم سیبزمینی است و یک عدد آبپز آن بین ۸۰ تا۱۳۰ کالری انرژی دارد و اندکی پروتئین و تقریبا بدون چربی است. در قیاس، مقدار اندیس گلایسمی یا قند سیبزمینی آبپز کمتر از پوره است. مقدار شاخص گلایسمی در راه حلهای تنوری، کبابی و سرخشدن سیبزمینی کمتر میبشود، اما مصرف روغن در روش سرخ کردن مسالهساز است. در رابطه سیب زمینیهای پخته و سرد شده، به علت آن که حاوی نشاسته مقاوم می باشند، یک ماده فیبری ملین بوده و با لینت مزاج از افزایش سریع وزن جلوگیری میکند.
سیب زمینی تنوری گرسنهتان نمیکند
سیب زمینی تنوری در قیاس با سیبزمینی آبپز و پوره به زمان زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد و دیرتر فرد را گرسنه میکند. علت آن است که با تنوری یا کبابی شدن سیبزمینی ذرات نشاسته رطوبت خود را از دست داده و امکان دسترسی آنزیمهای گوارشی به هضم و جذب نشاسته کمتر و سختتر میبشود و هر چه غذا دیرتر به روده منتقل بشود، گلوکز حاضر در آن دیرتر جذب شده و علتافزایش ناگهانی قند خون و گرسنگی سریع زمان نمیبشود، اما اگر ورزشکار هستید و میخواهید بعد از تمرین کربوهیدراتها سریع تر هضم و جذب بشود و نیاز به افزایش سریع قند خون دارید سیبزمینی را به شکل پوره یقیناً بدون کره و چربی میل کنید.
منبع: خبرآنلاین
دسته بندی مطالب
[ad_2]