
[ad_1]
کد خبر: ۲۵۶۱۳۰
تاریخ انتشار کردن: یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ – ۱۸:۳۶
به نقل از بهداشت نیوز شکلات نهتنها برای طعم لوکسش بلکه برای مزایا سلامتی بسیاری که دارد طرفداران تعداد بسیاری دارد. اما آیا همه انواع شکلات سالم می باشند؟ هنگامی شکلات تلخ را با شکلات شیری قیاس می کنیم، هر دوی آنها از مواد مختلفی ساخته شده اند و دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند. شکلات تلخ، با محتوای کاکائو بالاتر، دارای آنتی اکسیدان ها و مزایا بالقوه قلبی عروقی است. از نظر دیگر، شکلات شیری در عین خوشمزه بودن، حاوی قند و چربی بیشتری است. بیایید بفهمیم کدام یک از فرد دیگر سالم تر است.
مزایا شکلات تلخ برای سلامتی چیست؟
شکلات تلخ عمدتاً از محتوای بالای کاکائو (۷۰ درصد یا بالاتر) راه اندازی شده است و به علت مزایا سلامتی بالقوه آن مشهور است. دیویا گوپال، متخصص تغذیه و رژیم غذایی، میگوید: «بر خلاف همتایان شیرینتر، شکلات تلخ حاوی کاکائو است که طعم مقداری تلخ به آن میدهد. این به مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن پشتیبانی می کند، التهاب را افت می دهد و خطر بیماری های مزمن همانند بیماری قلبی و برخی سرطان ها را افت می دهد.
در اینجا ۵ مزیت سلامتی مصرف شکلات تلخ در حد اعتدال آورده شده است:
۱. سلامت قلب را ارتقا میدهد
زیاد تر شکلاتهای تلخ سرشار از فلاونوئیدها می باشند که با افت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که توسط انجمن قلب آمریکا انتشار شد نشان داد که خوردن شکلات تلخ و کاکائو به افت کلسترول LDL “بد” پشتیبانی می کند، به اختصاصی در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاق می باشند.
۲. کارکرد شناختی را تحکیم میکند
فلاونوئیدهای حاضر در شکلات تلخ امکان پذیر اثرات محافظت کننده عصبی، بهبود کارکرد شناختی و افت خطر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن داشته باشند.
۳. خلق و خو را بهبود میبخشد
شکلات تلخ حاوی ترکیباتی است که می تواند تشکیل اندورفین و سروتونین را تحریک کرده و علتایجاد حس نشاط و تندرستی بشود. حتی می تواند اضطراب و تحریک پذیری را از بین ببرد.
۴. حاوی آنتیاکسیدان است
آنتی اکسیدان های حاضر در شکلات تلخ به خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن، محافظت از سلول ها در برابر صدمه و افت خطر بیماری های مرتبط با استرس اکسیداتیو پشتیبانی می کند.
۵. وزن را کنترل میکند
گوپال توضیح میدهد: «شکلات تلخ دارای محتوای قند کمتری است و یک تاثییر بالقوه سیرکننده دارد که میتواند یک مزیت در افت وزن باشد.»
شما می توانید از این مزایا شکلات تلخ را فقط وقتی منفعت ببرید که آن را در حد اعتدال مصرف کنید. مصرف بیشتر از حد شکلات تلخ می تواند عوارض جانبی بسیاری از جمله افزایش ادرار، بی خوابی، حساسیت های پوستی، سوء هاضمه و سردرد تشکیل کند.
آیا شکلات شیری سالم است؟
شکلات شیری ترکیبی لذیذ از مواد جامد کاکائو، کره کاکائو، شکر و مواد جامد شیر است. مردم آن را برای طعم غنی، خامه ای و شیرین آن دوست دارند. همانند همه شکلات ها، شکلات شیری حاوی ترکیباتی است که می تواند ترشح اندورفین و سروتونین را تحریک کند و به طور بالقوه خلق و خو را بهبود بخشد و سطح استرس را افت دهد. شکلات شیری حاوی کلسیم، فسفر و منیزیم به مقدار کم است.
از آنجایی که شکلات شیری با محتوای قند و چربی بالاتری بسته بندی شده است، نمی تواند فوایدی شبیه شکلات های تلخ داشته باشد. با این حال، تا این مدت هم می توانید از آن به گفتن بخشی از یک رژیم غذایی متعادل لذت ببرید.
شکلات تلخ در روبه رو شکلات شیری: کدام یک بهتر است؟
هر دوی این شکلات ها طعم متغیری دارند و حاوی مواد مختلفی می باشند. در اینجا تفاوت بین هر دو شکلات است:
۱. کاکائو
کاکائو که در هر دوی آنها یافت می بشود، دارای فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان هایی با مزایا بالقوه برای سلامتی است. شکلات تلخ طبق معمولً حاوی مقدار بیشتری کاکائو و قند کمتری نسبت به شکلات شیری است.
۲. شیر
این افزودنی خامهای به شکلات شیری به شیرینی و بافت صاف آن پشتیبانی می کند. با این حال، محتوای کاکائو را رقیق می کند و قیمت غذایی آن را افت می دهد.
۳. شکر
از نظر تفاوت های تغذیه ای، شکلات تلخ به طور معمول حاوی آنتی اکسیدان های زیاد تر و قند و چربی کمتری در قیاس با شکلات شیری است.
۴. عدم تحمل لاکتوز
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز بعد از مصرف شکلات شیری امکان پذیر به علت وجود مواد جامد شیر دچار ناراحتی یا مشکلات گوارشی بشود. در حالی که شکلات تلخ طبق معمولً حاوی مواد لبنی نیست.
۵. کالری زیاد تر
شکلات شیری به علت محتوای چربی بالای آن از کره کاکائو و مواد جامد شیر، کالری متراکم است و باید به گفتن بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در حد اعتدال مصرف بشود. از طرف دیگر، شکلات تلخ طبق معمول کالری کمتری دارد.
به این علت، کدام شکلات سالم تر است: تیره یا شیر؟
به حرف های گوپال، «شکلات تیره زیاد تر سالمتر از شکلات شیری در نظر گرفته میبشود، چون محتوای کاکائو بالاتری دارد که حاوی آنتیاکسیدانها است و مزایا بالقوهای برای سلامتی همانند بهبود سلامت قلب دارد.» در قیاس با شکلات شیری حاوی قند کمتری است و امکان پذیر کالری کمتری داشته باشد.
منبع: همشهری
[ad_2]
منبع